Aantal personen: 4
1 blik rode bonen (400 gr)
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 bosuitjes
1 advocado
1 citroen
krop ijsbergsla
100 gr cashewnoten (ongezouten)
125 ml zure room
2 eetl mayonaise
1 theel chillipoeder
1 teentje knoflook
versgemalen peper
zout
2 eetl gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries)
Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
Snijd de stengel bleekselderij in smalle boogjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Halveer de advocado, verwijder de pit en de schil en snijd de vrucht in plakjes.
Pers de citroen en sprenkel een beetje sap over de advocadopartjes. Snijd de ijsbergsla in ragfijne reepjes.
Rooster de cashewnoten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng de zure room met de rest van het citroensap, mayonaise, chilipoeder, geperste knoflook, peper en zout.
Schep bonen, bleekselderij, paprika, bosuitjes en advocado door elkaar.
Serveer dit op een bedje slareepjes. Strooi de noten en koriander erover en presenteer de dressing er apart bij.
Tip: Een salade die bij verdubbeling van de hoeveelheid ingrediënten een maaltijdsalade kan zijn.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |